Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az európai országok összehasonlításában Lengyelország az ötödik legnépszerűbb célpont a külföldi tőkebefektetők szemében - idézett egy friss jelentést a gazeta.pl. Az elmúlt éven 256 közvetlen külföldi befektető vitte a pénzét az országba, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az új üzleteknek köszönhetően 22 ezer új munkahely keletkezett. Lengyelország ezzel stabilan tartja vezető helyét a kelet-közép-európai régióban. A befektetők egyik legnépszerűbb célpontja Varsó, amely a hetedik legnépszerűbb tőkebefektetési hely Európában.

Az országba érkező külföldi beruházás 80 százaléka vagy Nyugat-Európából, vagy az USA-ból jött 2015-ben és 2016-ban. A befektetők 48 százaléka arra számít, hogy a következő három évben tovább fog nőni Lengyelország vonzereje. Ennél jobb előrejelzést csak Portugália és Hollandia kapott.

A gazeta.pl cikkéből az is kiderül, hogy Lengyelország fő vetélytársa a külföldi tőkebefektetések megszerzéséért folytatott versenyben Csehország, majd ezt követően Németország és Románia.