Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Trump a Fox Newsnak adott vasárnap reggeli interjújában megismételte azokat az állításokat, amelyeket bizonyítékok nélkül tett a széles körű választási csalásokkal kapcsolatban. Az elnök jelezte, hogy fellebbeztek a Legfelsőbb Bíróságnál a választási eredmények miatt, de nem tudja, hogy azok valamelyikét befogadja-e a testület.

"Nagyon gyorsan kell haladnunk" - mondta Trump a jogi támadásairól, miközben nem volt hajlandó olyan konkrét dátumot mondani, amikor kész elismerni vereségét. Eddig ezt nem tette meg, a legközelebb akkor járt hozzá, amikor a héten azt mondta, hogy elfogadja Biden elnökségét, ha az elektorok ellenfelét választják meg.

Mint ismert, Biden megnyerte az elnökválasztást 306 elektorral, ami 36-tal több mint a győzelemhez szükséges 270 elektori voks. A demokrata párti politikus ráadásul több mint 6 millió szavazattal verte Trumpot a népszerűségi voksoláson.

Közben a Reuters arról számolt be, hogy vasárnap a Fox Newsnak sorra mondták republikánus politikusok, hogy már készülnek Joe Biden hatalomátvételére: Roy Blunt missouri szenátor, de még Asa Hutchinson, Arkansas kormányzója is így áll a választási eredményekhez. A két politikus prominens arca a pártnak.