Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szezonális és naptárhatással kiigazítva a bővülés 2,1 százalék volt - idézi az új statisztisztikai kimutatást az MTI.

A nyers adatok szerinti növekedés az új építéseknek köszönhető, amelyeknek volumene 12,4 százalékkal bővült, ugyanakkor a felújítások volumene 11,3 százalékkal maradt el a tavalyi év első négy hónapjától, míg a karbantartási és javítási munkálatok volumene 5,6 százalékkal esett vissza a vizsgált időszakban.    

Az épületek típusa szerint a lakóépületeknél 18,1 százalékos növekedést jegyeztek fel, az ipari létesítmények esetében a munkálatok volumene 2,9 százalékkal nőtt, míg a nem lakóépületeknél 0,4 százalékos növekedést regisztráltak.

Áprilisban az építőipari termelés volumene 15,4 százalékkal haladta meg a nyers adatok szerint a tavalyit, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a bővülés 10,5 százalék volt. Márciushoz képest is 14,5 százalékos növekedést jegyeztek fel a nyers adatok szerint, a kiigazított érték szerint a bővülés 7,8 százalék volt. Tavaly a nyers adatok szerint 15,9 százalékkal nőtt a romániai építőipari termelés 2019-hez mérten, miután 2019-ben is csaknem 28 százalékkal élénkült az előző évhez képest.