Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hszi megfogadta, hogy Kínának a "mérföldkőnek" számító 2020-as évben sikerül majd elérni az erre az évszázadra kitűzött első célját, vagyis egy minden tekintetben mérsékelten jómódú társadalom kialakítását.

Az elnök ígéretet tett arra, hogy a jelenleg szegénységi küszöb alatt élő vidéki lakosokat kiemelik rászorultsági helyzetükből az érintett régiókban.

Újévi beszédében a kínai elnök kitért a gyakran erőszakba forduló hongkongi kormányellenes tüntetéssorozatra is. Az "egy ország, két rendszer" elv jól működik és az emberek támogatását is élvezi a Kínához tartozó különleges közigazgatási terület viszonyában. "A hongkongi helyzet az utóbbi hónapokban mindenkit aggasztott. Harmonikus és stabil környezet nélkül, hogyan lehetséges otthont teremteni, ahol az emberek boldogan élhetnek és dolgozhatnak? Őszintén a legjobbakat kívánjuk Hongkongnak és az ott élő állampolgárainknak" - mondta az elnök az MTI szerint, a hírt a hvg.hu közölte.

Egy virágzó és stabil Hongkong nemcsak a helyi lakosok kívánsága, hanem a kínai anyaállam lakóinak elvárását is tükrözi. Hszi megjegyezte, hogy a történelem egyaránt szolgál békés és mozgalmas időkkel, de Kína nem tart "a széltől és esőtől, vagy bármely más nehézségtől".

Kijelentette: Kína megingathatatlanul követi a békés fejlődés ösvényét, megőrzi a világbékét és elősegíti kölcsönös gazdasági felvirágzást. Kína készen áll kezet nyújtani az embereknek világszerte, hogy megvalósíthassák az Új Selyemútként is emlegetett Egy övezet, egy út együttműködést, és fáradhatatlanul egy jobb jövő építésén dolgozni az emberiség számára - fűzte hozzá Hszi.