Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hurrikán mozgásának sebessége hétfőn felgyorsult és elérte az óránkénti 45 kilométert, ezért a vártnál előbb ér partot. A vihar központjában a széllökések sebessége eléri az óránkénti 145 kilométert.

Washingtontól Bostonig leállt a városi tömegközlekedés, nem járnak a vonatok és bezártak az iskolák. Eddig 12 600 repülőjáratot töröltek, ami több mint másfél ezerrel haladja meg a tavalyi, az Irén hurrikán miatti lemondások számát. A vihar vonulása összesen 50-60 millió embert érint és várhatóan 10 millióan maradnak áram nélkül. A keleti partvidéken már több mint 1,3 millióan vannak már áram nélkül.

A New Jersey állambeli Atlantic City tengerparti sétányát már elmosta a vihar és áradást jelentettek a New York állambeli Long Islandről is. A víz átcsapott hullámtörőkön Manhattanben, ahol összeomlott egy építkezési daru is. New Yorknál az előrejelzés szerint a hétfői teliholdkor amúgy is magas dagály csúcspontja mintegy 3 méterrel lesz magasabb a normálisnál.

Mario Cuomo, New York állam kormányzója lezáratta New York City több hídját és feltehetően hasonló sorsra jutnak a közúti alagutak is.

Észak-Karolinában a parti őrség helikopterrel mentette ki a Bounty háromárbocos vitorlás - a 18. századi eredeti másolatának - 14 főnyi legénységét. A kapitánynak és egy másik hajósnak nyoma veszett, a hajó elsüllyedt.

Barack Obama amerikai elnök és republikánus kihívója, Mitt Romney egy héttel a választás előtt felfüggesztette a kampányolást, Washingtonban és Maryland államban pedig felfüggesztették a korai szavazás lehetőségét. Az amerikai főváros mellett kilenc államban hirdettek szükségállapotot, amelyek közül hatnak elnöki rendelet alapján szövetségi támogatást is nyújtanak.

A meteorológusok szerint a Sandy - amely eddig 69 emberéletet követelt a karibi szigetvilágban - a ritka hibrid "szuperviharok" kategóriájába tartozik: a trópusi légtömegek sarkköri áramlásokkal keverednek, aminek következtében özönvízszerű esőzés és erős havazás is várható. Szokatlan összetétele, valamint amiatt, hogy Halloween napján (október 31-én) is érezteti majd hatását, a hurrikánt Frankenstorm néven is emlegetik.