Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai Forbes magazin szerkesztősége kedden délután publikálta a legfrissebb globális milliárdoslistát, amire ezúttal idén 660-nal többen kerültek fel rá, mint egy éve, így összesen 2755-en vannak, akinek vagyona meghaladja az egymilliárd dollárt. Közülük 493 azok száma, akik még soha nem szerepeltek a listán, ez szintén rekord, és egyben azt jelenti tavaly 17 óránként „született” egy új dollármilliárdos - áll a Forbes cikkében.

Jeff Bezos negyedszer is a világ leggazdagabb embere lett, 177 milliárd dolláros vagyonával, a második Elon Musk (151 milliárd dollár).

A sorban a következő Bernard Arnault és családja 150 milliárd dollárral, negyedik Bill Gates 124 milliárd dollárral, ötödik pedig Mark Zuckerberg 97 milliárd dollárral.

A legtöbb milliárdost az Egyesült Államok adja (724 főt), Kína, Hongkong és Makaó pedig a második legtöbbet (698).

A leggazdagabb nő nem amerikai, hanem francia: Francoise Bettencourt Meyers és családja (L’Oréal) vagyona 73,6 milliárd dollár, a globális listán a 12. helyen szerepelnek.

Magyarországról Mészáros Lőrinc a 2035. heyre, Csányi Sándor pedig a 2378. helyre került, 1,5, illetve 1,2 milliárd dolláros vagyonnal, miután az amerikai szerkesztőség ismét elfogadta a magyar Forbes becsléseit: