Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az évente nyolc alkalommal kiadott Bézs Könyvben - amely a Fed 12 tagbankjának helyzetértékelését összesíti - azt írták, hogy a körzetek mindegyike "szerény vagy mérsékelt" gazdasági növekedésről jelentett a szeptember elejétől október közepéig tartó időszakban - írja az MTI.

A dokumentum szerint a Harvey és az Irma hurrikánok visszafogták a harmadik negyedévi GDP-növekedést, de a Fed azzal számol, hogy a természeti katasztrófák okozta hatások nem húzódnak el. (Ő lehet az új Fed-elnök.)

A Fed szerint nem látni jelét az infláció élénkülésének, annak ellenére, hogy számos körzet jelentése szerint nehéz szakembert találni, több területen gondot okoz az állások betöltése. Munkaerőhiány van olyan ágazatokban, mint az építőipar és a közlekedés, továbbá az egészségügy és a szolgáltatás egyes területein.

A szakemberhiány nem párosul a bérek emelkedésével - szögezik le a Fed-jelentés összeállítói.

A szakértők arra számítanak, hogy a június óta érvényes, 1,00-1,25 százalékos irányadó kamatlábat nem módosítja a Fed legközelebbi, november 1-én záródó kétnapos kamatdöntő ülésén, ahol a Bézs Könyv megállapításait is figyelembe veszik majd - írja az MTI.

A kép forrása: Joe Raedle/Getty Images/AFP