Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A nemzeti egység, a területi épség, az intézményrendszer, a gazdaság, a külpolitika, röviden államiságunk minden eleme heves támadás alatt áll" - írja a hvg.hu az MTI nyomán.

"A terrorszervezetek csupán látható megnyilvánulásai és eszközei ennek a harcnak. Mi lényegében az e szervezetek mögött álló erők ellen küzdünk" - magyarázta, de nem tette világossá, milyen erőkről van szó. A július 15-i sikertelen puccskísérletet Erdogan a köztársaság történelmében tapasztalt "legocsmányabb terrortámadásának" minősítette. "Törökországnak sikerült e katasztrófát követően feltámadnia és újrakezdenie". Erdogan az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát teszi felelőssé az erőszakos hatalomátvételi kísérlet kiterveléséért. Azóta több mint 40 ezer embert tartóztattak le a török hatóságok, és tízezreket bocsátottak el a közszolgálatból.

A török elnök újévi köszöntőjében kiemelte, hogy az állami intézmények "megtisztításán" túl "ezeket a ráksejteket" a társadalmi berendezkedés minden szintjén ki fogják irtani. Az államfő szerint hosszadalmasnak ígérkezik ez a harc. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a török nemzet akarata elég erős lesz ehhez. Bízik abban, hogy 2017 Törökországnak, a térségnek és a világnak is biztonságot, békét, boldogságot és jólétet hoz majd.