Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A török tüzérség "jogos önvédelemből" mért csapásokat a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milíciának és a Kurd Munkáspárt (PKK) fegyvereseinek állásaira Afrín város környékén, mert állítása szerint onnan támadás ért török területeket- írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Az Emberi Jogok Szíriai megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat arról számolt be, hogy tüzérségi párbaj volt a török hadsereg és az Egyesült Államok támogatta Szíriai Demokratikus Erők nevű lázadószervezet között. Ez utóbbinak domináns tagszervezete a Népvédelmi Egységek. Az OSDH nem tud arról, hogy a tüzérségi harcnak volnának halottai vagy sebesültjei.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint kurd fegyveresek megöltek négy török katonát, amikor ők szíriai területre próbáltak behatolni. Korábban az Anadolu török hírügynökség számolt be arról, hogy a török hadsereg különleges alakulatait a Szíriával határos déli fekvésű Hatay tartomány Kirikhan és Hassa városainak térségébe telepítették.

Nurettin Canikli török védelmi miniszter pénteken kijelentette: a török tüzérség elmúlt napokban leadott lövéseivel "gyakorlatilag megkezdődött" a YPG által ellenőrzött északnyugat-szíriai Afrín térsége elleni hadművelet. Arra a kérdésre, hogy a szíriai határ átlépésére mikor kerül sor, a miniszter úgy válaszolt: "lehet, hogy ma, lehet, hogy holnap vagy talán még az este".

A kép illusztráció, forrás: MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz.