A posztra Glapinskit május elején Andrzej Duda államfő jelölte. Mellette az abszolút többséggel rendelkező Jog és Igazságosság, valamint az ellenzéki tömörülések közül a Kukiz´15 és a Lengyel Parasztpárt szavazott, a szintén ellenzéki Nowoczesna (Modern) többségében tartózkodott a szavazástól. A legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform pedig nem támogatta.

Az új elnök 2010-től idén februárig a monetáris tanács tagja volt, utána Andrzej Duda a jegybank felügyelőbizottsága tagjának nevezte ki. A közgazdász professzor 1991-ben, Jan Krzysztof Bielecki kormányában építészeti miniszter, 1992-ben Jan Olszewski kormányában pedig a külgazdasági kapcsolatokért felelős miniszter volt. Glapinski Marek Belkát váltja, akinek szombaton jár le hatéves elnöki mandátuma.

Glapinski egyúttal a tíztagú lengyel monetáris tanács élére kerül. A testület nyolc tagja az idei év első hónapjaiban lépett hivatalba. Egy tag mandátuma 2019-ben jár le. A lengyel kommentátorok egyhangúan tapasztalt szakértőnek minősítik Glapinskit. Szerintük a legfontosabb feladata a 2014 júniusától tartó lengyelországi defláció kezelése, valamint a gazdasági növekedés szinten tartása lesz.

Az új monetáris tanács májusban importáltnak nevezte a deflációt, átmenetinek nyilvánította az év eleji gazdasági lendületvesztést, mivel szerinte a gazdaság az év hátralévő részében a javuló foglalkoztatásnak és az új szociális juttatásoknak köszönhetően várhatóan ismét erőre kap.