Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tiltakozó nők nem akarnak visszatérni a háború előtti brutális állapotokhoz. Meg akarják tartani jogaikat, amelyeket a nyugati védnökség 20 éve alatt elértek - olvasható a portálon.

"Sokan a nemzetközi közösséget hibáztatják, amiért magára hagyta Afganisztánt és nem gondoskodott róla, hogy a nők jogait tiszteletben tartsák. A tiltakozók megpróbálnak eljutni a belügyminisztériumig, de a tálibok szerint, nem kellene itt lenniük. Haza kellene menniük, mert ott az ő helyük" - számolt be a látottakról az Euronews tudósítója.

Az eddigi tálib nyilatkozatok alapján a nők nem reménykedhetnek benne, hogy részt vehetnek a kormány munkájában, vagy vezető pozíciót kaphatnak, annak ellenére, hogy a tálibok a világnak jelenleg azt a képet sugallják, hogy 20 év alatt alaposan megváltoztak és a megegyezésre törekszenek.

Az új afgán kormány legfontosabb feladata a gazdasági összeomlás és a humanitárius katasztrófa elkerülése lesz. Az ország évek óta a külföldi segélyektől függ, amelyeket a tálib hatalomátvételkor a Nyugat befagyasztott.