Bár a Szerbiai Fiatalok Ernyőszervezetének (KOMS) nemrégi felmérése szerint a szerbiai fiatalok rosszabb véleménnyel vannak az albán kisebbségről, mint az országban élő többiről, az albania.rs oldal tulajdonosa, Boris Firicki úgy nyilatkozott az N1-nek: az idén jóval több szerbiai fiatal nyaral Albániában, mint a korábbi években - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

„Korábban elsősorban családok látogattak az országba, de az idén nagyon sok fiatal döntött úgy, hogy az albán tengerparton nyaral. Úgy látszik, a fiataloknak kicsit több idő kellett ahhoz, hogy felülemelkedjenek az előítéleteken, és tömegesen utazzanak Albániába” – mondta a turisztikai szakember.

Biztonságban érezték magukat

A szerbiai fiatalok leggyakrabban Durrës városát választják az Adriai-tengeren, de az ország déli részén lévő Ksamil és Saranda is kedvelt úti cél. Az idei évben lett igazán népszerű Dhermi és Himara, ahova egész Európából érkeznek turisták.

Az albania.rs tavalyi közvélemény-kutatása szerint az Albániában nyaraló szerb állampolgárok 97 százaléka teljesen biztonságban érezte magát, és több mint 97 százalékuk ajánlaná is barátainak a nyaralást ebben az országban.