Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ljubomir Simović belgrádi akadémikus kijelentette, hogy figyelembe véve Aleksandar Vučić államfő uralkodásának eddigi eredményeit, fel kell tennünk a kérdést, mire fog Szerbia hasonlítani, és mi marad majd az országból az államfő újabb ötéves mandátumát követően - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Vučić minden nap a saját nagyságát és tekintélyét tárja elénk: Lukasenka könnyek közt várja, Hszi Csin-ping átöleli, Putyin egészen az autójáig kíséri, Trump pedig négyszer lekezel vele. A szerb elnök a külföldi politikusokat is osztályozza: a monacói herceg okos, Ursula von der Leyen pedig hülyeségeket beszél… – írta a professzor véleménycikkében.

Vučić állítása szerint gazdasági tigrissé változtatta az országot, és elhozta az aranykort – mintha nem látnánk, hogy hová züllesztették intézményeinket, az alkotmányt és a törvényeket, feleli erre Simović. Így Szerbia szerinte egyre távolabb kerül az Európai Unióba való belépéstől.

– Mintha nem látnánk, hogy elcsúfították Belgrádot. El tudnak-e képzelni annál hihetetlenebb dolgot, mint hogy felszámolták a vasúti főpályaudvart, a városvédők és építészek figyelmeztetése ellenére felépítették Belgrád vízivárost, a művészettörténészek véleményét figyelmen kívül hagyva szobrot emeltek Stefan Nemanjának, a régészek, történészek, városvédők és más szakemberek figyelmeztetése ellenére pusztulni hagyták a belgrádi várat? – sorolta kérdéseit az akadémikus.