A piacok a Fed eszközvásárlási programja kivezetésének felgyorsítását, valamint a kamatemelési ciklus megkezdésének előre hozását várják a szerdai bejelentéstől az erősödő inflációs nyomás megfékezése érdekében. A tőzsdei nyitás előtt közzétett termelőiár-infláció éves bázison rekordot döntött novemberben.

New Yorkban a DJI-30 index 0,13 százalékos, az S&P-500 index 0,76 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,25 százalékos csökkenéssel kezdte a keddi kereskedést.

Az olajár csökkent kedden, az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 1,46 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,25 dolláron, a Brent ára pedig 1,44 százalékkal csökkent 73,32 dollárra.

Az arany spot ára 1,08 százalékkal csökkent unciánként 1767,43 dollárra, az  eurót 0,16 százalékkal jegyzik erősebben 1,1300 dolláron - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!