Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A törvénytervezet a próbaszavazásnak minősített erőpróbán 50 voksot kapott 49 ellenében. A javaslat elfogadásához 60 szavazatra lett volna szükség a 100 tagú amerikai felsőházban. A voksolásnak voltaképpen már csak áttételesen volt köze az adósságplafon emeléséről folytatott, kompromisszumkereső tárgyalásokhoz. Ezt alátámasztandó a demokrata szenátusi többség sikerét zátonyra futtató republikánus honatyák síkraszálltak az egyezkedés folytatása mellett.

Reid törvényjavaslata értelmében az adósságlimitet 2500 milliárd dollárral kellett volna megemelni, a kiadások 2200 milliárd dolláros, 10 éven végrehajtandó csökkentése mellett.

A Fehér Ház vasárnapi médiajelentések szerint folytatja a megbeszéléseket a kongresszusi republikánusokkal a kompromisszum elfogadásáról. Mitch McConnell, a szenátusi republikánus kisebbségének vezetője korábban kijelentette, hogy a felek "nagyon közel" vannak a kiegyezéshez. Elmondása szerint a tárgyalások egy mintegy 3000 milliárd dolláros, 10 évre szóló költségcsökkentési csomag elfogadásáról szólnak, amelyek lehetővé tennék a kormányzat számára, hogy két ütemben, 2012 végéig eleget tehessen fizetési kötelezettségeinek.

Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter május 17-én jelentette be, hogy az adósságplafon megemeléséről megkötendő megállapodás hiányában a kormányzat augusztus 2-án fizetésképtelenné válik. A kongresszus a 60-as évek eleje óta 78 alkalommal módosította az adósságlimitet.