Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A moszkvai repülési intézet volt vezetője meghalt, miután több lépcsőfokot zuhant. Az egyetem mindössze annyit közölt a balesetről, hogy a 72 éves Anatolij Gerascsenko nagy magasságból zuhant le. Halálát balesetnek minősítették.

Az intézet azt is közölte, hogy a helyszínre mentőket hívtak, de Gerascsenkót még a helyszínen halottnak nyilvánították. A hely, ahol állítólag a halálba zuhant, egyelőre ismeretlen.

„Jelenleg egy bizottságot alakítanak a tény kivizsgálására, amelyben az orosz oktatási és tudományos minisztérium, a moszkvai állami munkaügyi felügyelőség és a moszkvai repülési intézet képviselői vesznek részt” – közölte az egyetem a Tass orosz állami hírügynökséggel a Newsweek szerint.

Gerascsenko 2007 és 2015 között az orosz védelmi minisztériummal kapcsolatban álló moszkvai Repülési Intézet rektora volt. Az orosz médiában nemrégiben megjelent jelentések szerint Gerascsenko a jelenlegi rektor, Mihail Pogosjan tanácsadójaként dolgozott. Ő a legutóbbi azon orosz üzletemberek, prominens személyiségek és Vlagyimir Putyin korábbi szövetségeseinek sorában, akik rejtélyes körülmények között haltak meg a február 24-i ukrajnai invázió óta, és a harmadik ebben a hónapban.

A halálhírt azon a napon jelentették be, amikor Putyin részleges mozgósítást hirdetett Oroszországban. A rendeletében szerepel az a terv, hogy mintegy 300 ezer tartalékost hívnak be, hogy segítsenek a Kremlnek az ukrajnai hadműveleti célok elérésében.

Sokadik az oroszországi sorban

Alig egy hete a jelentések szerint holtan találták Ivan Pecsorin üzletembert az oroszországi távol-keleti Vlagyivosztok városában. Pecsorin, a Távol-Kelet és az Északi-sarkvidék Fejlesztési Vállalat felsővezetőjének halálát szeptember 12-én jelentette be a cége. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint Pecsorin megfulladt.

A hónap elején Ravil Maganovot, Oroszország második legnagyobb olajtermelőjének és a Lukoil legnagyobb magán olajvállalatának elnökét holtan találták, miután az orosz média beszámolói szerint kiesett egy moszkvai kórház ablakából.

Még február 25-én – egy nappal azután, hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát, Alekszandr Tyulakov, a Gazprom pénzügyi és biztonsági főigazgató-helyettesi szintű vezető tisztviselőjének holttestére találtak rá. Három héttel korábban holtan találták Leonyid Sulman, a Gazprom Invest szállítási vezetőjét. Vlagyiszlav Avajevet, a Gazprombank volt alelnökét és egykori Kreml-tisztviselőt lelőtték moszkvai lakásában. Napokkal később az 55 éves Szergej Protosenyát, a Novotek vállalat korábbi elnökhelyettesét találták holtan Spanyolországban. Márciusban Vaszilij Melnikov orosz milliárdos holttestét találták meg a lakásában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport