Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Angela Merkel német kancellár vezette konzervatív CDU, illetve testvérpártja, a bajor CSU siralmasan szerepelt a legfrissebb, március közepén készült közvélemény-kutatáson - adta hírül a Bloomberg. Ez tükröződhetett a CDU rossz szereplésében a március 14-ei két tartományi választáson. Ha most vasárnap lennének a választások, akkor CDU/CSU a szavazatok kevesebb, mint 30 százalékára, pontosan 29-re számíthatna.

Ez a német mérsékelt jobboldal esetén borzalmasan rossz eredmény, ráadásul március elején készült felméréshez képest négy százalékpontos zuhanást takar. A felmérést az RTL médiatársaság megrendelésére a Forsa közvélemény-kutató intézet készítette március 9. és 15. között, 2500 választó megkérdezésével.

Az ellenzék legerősebb pártja továbbra is  Zöldek, amely három százalékpontot javítva 21 százalékos eredményt ér el, a szociáldemokrata SPD, amely együtt kormányoz a CDU-val változatlanul 16 százalékon áll. A liberális, piacpárti FDP és a radikális baloldali Balpárt 8-8 százalékot kapna a képzeletbeli választáson, az euroszkeptikus, radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) pedig 10 százalékot érne el.