A 46 éves Jolie az ENSZ menekültügyi szervezetének különmegbízottja, amely szerint az elmúlt két hónapban több mint 12,7 millió ember menekült el otthonából a háború miatt, ami Ukrajna lakosságának mintegy 30 százalékát teheti ki.

Az állomáson tett látogatása során Jolie találkozott a kitelepítettekkel foglalkozó önkéntesekkel, akik elmondták neki, hogy az ügyeletes pszichiáterek mindegyike naponta körülbelül 15 emberrel beszélget. Az önkéntesek szerint az állomáson tartózkodók közül sokan két és tíz év közötti gyerekek – írja a Reuters.

"Biztosan sokkos állapotban vannak ... Tudom, hogy a trauma milyen hatással van a gyerekekre, tudom, hogy csak az, hogy valaki megmutatja, mennyire számítanak, mennyire számít a hangjuk, tudom, hogy ez milyen gyógyító hatással van rájuk" – mondta válaszában Jolie.

A hónap közepén Lvivet is rakétatámadások érték: az orosz hadsereg állítja, fegyverraktárakat vettek célba, ahol nyugati szállítmányok voltak az ukrán hadsereg számára.

Később megszólaltak a légvédelmi szirénák, és Jolie a segítőivel együtt gyorsan elhagyta az állomást, és beszállt egy várakozó autóba, majd távozott. Angelina Jolie a múlt hónapban különleges megbízottként Jemenbe látogatott, ahol a háború miatt emberek milliói váltak földönfutóvá.