Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Education First svéd oktatási társaság egy online nyelvi tesztet használt ahhoz, hogy felállítsa az európai nemzetek angoltudásbeli sorrendjét. A lista alapján a hollandokat a svédek, norvégok, dánok és finnek követik - a skandináv és az északi országokról általánosan elterjedt vélemény, hogy nagyon jól beszélnek angolul. Nyolcadik helyen azonban meglepetésre nem a németek, hanem az osztrákok állnak - írta a portál.

Magyarország a középmezőnyben áll a maga 15. helyével, megelőznek minket a lengyelek és a horvátok is, rögtön utánunk pedig a románok és szerbek következnek.

Az európai lista végén az olaszok, spanyolok, lettek és a franciák állnak. A szervezet szerint ettől függetlenül az európaiak angolnyelvtudása egyértelműen fejlődik - a franciáknak például sikerült javítaniuk tavalyi helyezésükön, igaz nem sokat (31. hely). Az eurózóna négy legnagyobb ipari társadalma közül azonban csak a németek beszélnek jól angolul.

Az angol a világ harmadik legtöbb anyanyelvi beszélővel rendelkező nyelve a kínai és a spanyol után. Egymilliárdnál is többen beszélik első vagy második nyelvként.