Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 825 mobilt vesznek, ebből 550 darab iPhone 13 lesz, 275 pedig Samsung készülék.

A készülékeket  a képviselők, az alsóházi alkalmazottak, a parlamenti tanácsadók és más köztisztviselők kapják - írja a portál.

A spanyol állami közlönyben megjelent rendelet szerint azért kell cserélni a telefonokat, mert a jelenleg használt iPhone 8-asok már nem rendelkeznek a jelenlegi biztonsági előírásoknak megfelelő képességekkel.

Nem mindenki veszi át a készülékeket

A Ciudadanos nevű jobbközép párthoz tartozó parlamenti miniszterek nem fogják elfogadni az ingyenes mobilokat. Vezetőjük, Inés Arrimadas azt írt a Twitteren: "őrület, hogy a Spanyolországban dúló válság közepette a parlament több mint egymillió eurót költ arra, hogy minden képviselőnek a piacon kapható legdrágább mobilja legyen".

Amikor 2016-ban a spanyol parlament 350 minisztere kapott ingyen mobiltelefont, táblagépet és otthoni internetet, csak öten utasították vissza azokat.

A spanyol parlamenti miniszterek átlagosan havi bruttó 3 050 eurós alapfizetést kapnak miniszteri munkájukért, ami nem tartalmazza az egyéb politikai munkájukért kapott jövedelmeket.

A parlamenti képviselők emellett jogosultak pénzügyi támogatásra és számos költségtérítésre is. A gyakorlatban a képviselők évi bruttó 55 803 és 70 143 euró között keresnek, amely háromszorosa a spanyol átlagnak.