Arnold Schwarzenegger amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó a májusban megrendezendő bécsi nemzetközi klímacsúcs (Austrian World Summit) díszvendége lesz – közölték a szervezők a közösségi oldalukon. 

A fórumon olyan célorientált megközelítésekről lesz szó, mint a fenntartható gazdaság, a zöld építészet vagy a klíma- és környezetbarát várostervezés.

Fel kell hagyjunk azzal, hogy állandóan csak arról beszélünk, mi vesztenivalónk van. Sokkal inkább arról kéne párbeszédet kezdeményezni, hogy milyen megoldások állnak még rendelkezésre. Pontosan ezt tesszük majd az idei bécsi nemzetközi klímacsúcson

– közölte Arnold Schwarzenegger, hozzátéve: „mindegyikünkben több erő rejlik, mint gondolnánk, közös erővel pedig véget vethetünk a környezetszennyezésnek és tiszta jövőt építhetünk ki a következő nemzedéknek.”

Ötletelés helyett a tettek mezejére kell lépni

Monika Langthaler, a bécsi székhelyű Schwarzenegger Climate Initiative igazgatója hangsúlyozta, a tavalyi évben már felismerték, hogy az embereket érdeklik a sikeres projektek és együttműködések, így szeretnének ebbe az irányba haladni:

ahelyett, hogy azt mondjuk, kéne tennünk vagy, hogy kinek kéne ezt vagy azt meglépnie, azt szeretnénk hallani, hogy már elkezdtük vagy, hogy hozzálátunk.

A 2017 óta minden évben megrendezett klímacsúcson idén részt vesz többek között Alexander Van der Bellen osztrák elnök, a kormány képviseletében pedig Leonore Gewessler klímaügyi és környezetvédelmi miniszter.