Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vásárokat tartottak Jaroszlavlban, valamint a régió más városaiban, Uglicsban és Ribinszkben is. A helyi lakosok már jóval a jaroszlavli vásár megnyitása előtt sorba álltak a hírre, hogy 1,5 tonna cukrot hoztak eladásra.

Az emberek fejenként hat kilogramm cukrot vásárolhattak 70 rubeles, az átlagos kiskereskedelmi árnál alacsonyabb nagykereskedelmi áron. A Jaroszlavli területen összesen több mint 200 hasonló értékesítési pontot terveznek - írja a lap.

Oroszországban az élelmiszer-ellátás akadozik, az emberek hosszú sorokban kénytelenek várakozni, hogy megvásárolhassanak olyan alapvető élelmiszereket, mint a cukor, a tészta, a kenyér vagy a tojás, vagy például azért is, hogy gyógyszert vehessenek.

Egyeseket ez azokra az időkre emlékeztet, amikor még „állt a vasfüggöny” a Szovjetunió által felügyelt keleti blokk és Európa jó néhány országa között.

Az alapvető élelmiszerek ára jelentősen megemelkedett: a tavaly februári árakhoz képest 11,46 százalékkal nőtt.

A cukor egyetlen hét alatt egyes orosz szupermarketekben 37 százalékkal, országszerte átlagosan 14 százalékkal drágult. A fogyasztói árak 1,93 százalékkal emelkedtek március 18. óta – az Orosz Szövetségi Statisztikai Szolgálat szerdai jelentése szerint.

Az Oroszországot ért makrogazdasági katasztrófa következtében sok keresett termék egyszerűen eltűnt a polcokról, a polgárok pedig pánikszerűen vásárolnak. Az emberek olyan alapvető élelmiszereket halmoznak fel, mint a hajdina, a rizs vagy a cukor. Utóbbi ára egy hét alatt 14 százalékkal, a vöröshagymáé 13,7 százalékkal, a paradicsomé 8,2 százalékkal, a káposztáé 6,4 százalékkal, a sárgarépáé 5,5 százalékkal drágult.

Egy szentpétervári blogger azt tette közzé, hogy a helyi szupermarketben a tej ára 45 százalékkal, a halé 63 százalékkal, a tésztáé 37 százalékkal, a hagymáé pedig 10 százalékkal emelkedett a háború kezdete óta, amióta az orosz fizetőeszköz, a rubel nagyot zuhant.

Az elértéktelenedő valuta miatt az árak valószínűleg továbbra is emelkedni fognak.