Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csúszik az új 100 rubeles bankjegyek forgalomba hozatala Oroszországban, miután nincs aki megtaníthatná a nyugaton gyártott ATM pénzjegykiadó automatáknak arra, hogy felismerjék az új bankót - derül ki a Moscow Times tudósításából, amely a Kommerszant gazdasági napilap beszámolója alapján készült. A moszkvai jegybank már bemutatta az új bankjegyeket, amelyek egyik oldalán a Kreml híres Szpasszkaja tornya, a másik oldalán a szovjet katona Rzsev-emlékműve látható.

Fontosabb azonban ennél, hogy az új bankót tartósabbra tervezték, mint elődeit és erősebb biztonsági védelemmel látták el. Az oroszok gondja az, hogy az amerikai NCR és a Diebold Nixdorf ATM-üzemeltetők az Ukrajna elleni orosz agresszióra válaszul felfüggesztették tevékenységüket Oroszországban. Ezért nincs aki frissítse a technikát az új bankjegy kezelésére.

Szergej Belov, az orosz jegybank elnökhelyettese azt mondta, hogy hat-tizenkét hónap kell, a pénzjegykiadó automaták és a pénztárgépek frissítéséhez. Az orosz kereskedelmi bankok szövetsége felhívta a figyelmet arra, hogy a tagszervezeteinél használt ATM-ek és pénztárgépek 60 százaléka importból származik.