Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A phenjani külügyminisztérium erről szóló közleménye péntek este jelent meg, olyan pillanatban, amikor Washington és Szöul között vita van arról, hogy milyen szankciókat alkalmazzanak, hogyan gyakoroljanak még nyomást Észak-Koreára, ha el akarják érni, hogy felhagyjon nukleáris programjával - írta az MTI-re hivatkozva a Portfolio.

A közleményben arról nem volt szó, hogy Phenjan félbe akarná szakítani a nukleáris kérdésekről szóló tárgyalássorozatát az Egyesült Államokkal, de azzal vádolta Washingtont, hogy tönkreteszi a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök júniusi szingapúri találkozójának eredményeit. Akkor kölcsönös vállalásokat tettek egymásnak a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése érdekében.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter egy pénteki tévéinterjújában közölte, hogy a jövő héten találkozik észak-koreai hivatali partnerével, Kim Jong Csollal. Az AP hírügynökség szerint a találkozón valószínűleg arra próbálja meg rávenni Phenjant, hogy haladjon gyorsabban atomfegyverei leszerelésével, valamint előkészítik Kim Dzsong Un és Trump újabb találkozóját. Pompeo arról nem szólt, hogy a találkozó hol és mikor lesz.