Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sok más településhez hasonlóan Sepsiszentgyörgyön is fejtörést okoz, hogy a növekvő autópark mellett egyre kevesebb a parkolóhely. Az önkormányzat ezért felvásárlási programot indított, amelyben háromezer lejt (mintegy 240 ezer forint) fizetnek a roncstelepre leadott autókért - írja a Maszol.

Az országos roncsprogrammal ellentétben a kedvezményt nem kötelezik új jármű vásárlásához.

Az önkormányzat célja a régi autók felvásárlásával, hogy közterületeket és parkolóhelyeket szabadítson fel, csökkentse az autók számát és fiatalítsa az autóparkot.

Országos mintává vált

A Sepsiszentgyörgyön indított programot felkarolta a Környezetvédelmi Minisztérium és hamarosan kiterjesztik az ország más városaira is, ahol a helyi önkormányzatok vállalják, hogy a helyi költségvetésből hozzájárulnak ahhoz, hogy a tulajdonos 3000 lejt kapjon a roncstelepre leadott, 15 évesnél idősebb kocsija után, ha nem akar új járművet vásárolni.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint a saját roncsprogramjuk tavaly áprilisi indítása óta mostanáig 882 autótulajdonos nyújtott be részvételi kérvényt a városházára. Ezek közül 817-et hagyták jóvá a 3000 lejes támogatást.

A jóváhagyott igénylések nyomán az elmúlt másfél év alatt a tulajdonosok 757 járműről nyújtottak be megsemmisítési bizonylatot, ami azt is jelenti, hogy ennyi, korábban elfoglalt parkolóhely szabadult fel a közterületeken.