Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem hivatalos információk szerint július elsejétől drágul a tízes közlekedési folyosó autópályadíja, vagyis megkezdődik a néhány napja átadott Grdelicai-szorosnál lévő szakasz használatának megfizettetése - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A Doljevactól Presevóig utazók 420 dinárt fizetnek majd, azoknak akik Belgrádból utaznak Presevóig, 1430 dinárba (4000 forint) kerül majd az úthasználat. A jelenlegi ár 1090 dinár. Azoknak, akik Szabadkáról indulnak további 560 dinárt kell fizetniük egy irányba.

A Grdelicai-szoros néhány nappal ezelőtti megnyitóján az illetékesek még azt mondták, hogy egyelőre nem várható drágulás, mert erről előbb az autópálya-üzemeltető vállalat felügyelőbizottsága, majd végül a kormány hoz döntést. A nem hivatalos információk szerint viszont július 1-jéig kiépítik a fizetőkaput.

A tízes közlekedési folyosó déli szakaszán négy fizetőkapu létesül: Grdelicanal, Predejanenál, Vladicin Hannál és Vranjenál. Augusztus végéig megnyílik a közlekedési folyosó keleti szakasza is Bulgária irányába, a következő hónapban pedig az Obrenovac és Cacak közötti autópálya szakaszon is lehet majd autózni.