Miután reggel együtt futottak a hóesésben, a hivatalos program szerint is találkozott Szijjártó Péter magyar és Boris Johnson brit külügyminiszter - írta a portál.

Fontos megvédeni a Nagy-Britanniában élő és dolgozó magyarok jogait, mert jelentősen hozzájárulnak országa teljesítményéhez. Ugyanakkor e jogok védelmének a kölcsönösségen kell alapulnia, vagyis az európai országokban élő britek tekintetében is fontos - fogalmazott Johnson.

Szijjártó arról beszélt, hogy Nagy-Britannia az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak, és bár "óriási nagy baj" az EU szempontjából a britek kilépése, amit nagyon sajnálunk, de kizárólag nekik van joguk dönteni az országuk jövőjéről, Magyarország pedig mindig tiszteletben tartotta a britek döntését.

A brexitről folytatott tárgyalások végén fair megállapodásra van szükség az EU és Nagy-Britannia között, Magyarország álláspontja szerint pedig a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség, meg kell maradnia a komoly belbiztonsági együttműködésnek a súlyos európai terrorfenyegetettség miatt, valamint a közös védelem- és biztonságpolitikában is szoros együttműködésnek kell maradnia.

A Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak megvédését a magyar kormány prioritásnak tartja - mondta a magyar külügyminiszter.

Fotó forrása: Pixabay.