Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A segítségért folyamodókat az orosz légierő repülőgépei fogják evakuálni. Korábbi bejelentés szerint a műveletet hétfőn és kedden tervezeték végrehajtani. Az orosz védelmi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy a kimenekítéshez öt, egészségügyi szakembereket és orvosi felszerelést is szállító gépet vontak össze a távol-keleti katonai körzet egyik - meg nem nevezett - repülőterén.

A pekingi orosz képviseletnek vasárnapig a tartományban tartózkodó orosz állampolgárok közül 202-vel sikerült felvennie a kapcsolatot.

Oroszországban pénteki bejelentés szerint két, koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak, egyet a Bajkálontúli területen, a másikat Tyumeny megyében. Mindketten kínai állampolgárok.

Oroszország egyébként vasárnaptól felfüggesztette a Kínával kétoldalú megállapodás keretében bevezetett vízummentes turistalátogatásokat és a munkavízumok kiadását.

A gépjármű- és gyalogosforgalom elől a múlt héten lezárt orosz-kínai határon szombaton 150, vasárnap pedig 72 Kínában rekedt orosz állampolgár térhetett haza az ideiglenesen megnyitott folyosókon. A távol-keleti Tengemelléki terület hatóságai segítséget ajánlottak fel az ott élő kínai állampolgároknak arra az esetre, ha vissza kívánnának térni hazájukba.

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök vasárnap elrendelte hogy a 2019-nCoV koronavírus-fertőzést vegyék fel a veszélyes fertőző betegségek hivatalos listájára. A 2004-ben összeállított felsorolás eddig 15 kórt tartalmazott. Közöttük szerepelt egyebek között a HIV, a malária, a tbc, a lépfene, a kolera és a pestis is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyébként pénteken segítséget ajánlott fel Kínai hivatali partnerének, Hszi Csin-pingnek a kór elleni küzdelemben. Tatyjana Golikova, a fertőzés oroszországi terjedése elleni védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes közölte, hogy Oroszország egyebek között védőmaszkokat szállít a szomszédos országba, ahol ezekből hiány lehet.