Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az államfő beszédében jelezte, hogy a Törökország által támogatott Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezet az Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadművelet keretében megtisztította Észak-Szíria határ menti területeit az Iszlám Állam (IÁ) terroristáitól, amit követően déli irányba, Báb város felé nyomul tovább.

Abdulkadir Selvi, a Hürriyet című török napilap publicistája hétfői írásában arra világított rá, hogy Erdogan New Yorkban új javaslatokkal áll elő az IÁ elleni küzdelemre és a menekültügyi válságra vonatkozóan. Mint fogalmazott: Törökország a szíriai hadműveletnek köszönhetően tisztázta magát a vád alól, hogy támogatja az IÁ-t. Ankara a július 15-i puccskísérletért a Pennsylvaniában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot és az általa kiépített hálózatot teszi felelőssé. Törökország Gülen letartóztatását kérte az amerikai hatóságoktól, mert attól tart, hogy a férfi külföldre szökik. A török vezetés Gülen kiadatását is kérte Washingtontól.

Selvi úgy tudja, hogy Bekir Bozdag igazságügyi miniszter a korábban Washingtonba küldött bizonyítékok mellett újabb dokumentumokat visz magával.