Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bébiőr - másként babamonitor - használata nagy segítség lehet abban, hogy a csecsemőt akkor is biztonságban tudják a szülők, ha nincsenek éppen mellette. Veszélyes lehet azonban, ha nem a megfelelő módon használják - figyelmeztet a brit fogyasztóvédelmi magazin, a The Which.

A rosszul elhelyezett babamonitor akár fizikai sérülést is okozhat vagy megakadályozhatja azt is, hogy jól látható vagy hallható legyen a pici. A lap szerint a következő tanácsokat érdemes megfogadni:

  • A babamonitor nem lehet túl közel a babához, ideális esetben legalább 1 méterre tőle. Fel lehet szerelni magasra a falra, vagy egy polc tetejére.
  • Soha ne maradjanak elől kábelek, zsinórok a gyermek számára elérhető helyen! Több tanulmány számolt be arról, hogy a lazán, elérhető távolságban lévő zsinórokkal való játszás közben a baba esetleg a nyaka köré tekerheti azokat, ez pedig a legrosszabb esetben fulladásveszéllyel jár. Ennek elkerülése érdekében meg kell győződni arról, hogy a kábelek nem elérhetők vagy megfelelően vannak rögzítve. A  legtöbb egység hálózati árammal működik, amihez tápkábel szükséges, van viszont néhány típus, ami elemmel vagy akkumulátorral működtethető.
  • A bébiőr nem lehet instabil felületen!  A készülék sík, stabil felületre helyezése elősegíti azt, hogy az álló helyzetben maradjon.
  • Meg kell győződni arról is, hogy a készüléket olyan helyen van, ahonnan jól hallható a baba. A megfelelő pozíció kiválasztása után ellenőrizni kell továbbá, hogy könnyen és jól működjön a mikrofon és a hangszóró. Már vásárláskor érdemes odafigyelni a jó hangminőségre, ehhez a legalább 4 csillagos hangminőség értékeléssel rendelkező készüléket érdemes megvenni.
  • Ellenőrizni kell, hogy a kamera betekintési szöge lehetővé teszi azt, hogy tiszta és teljes képet kapjon a babáról!  Ha a babamonitor mozgóképet is közvetít, emellett a kamera látóterébe ne kerüljön semmilyen akadály.