Mihály király 4,1 millió lejjel (915 ezer euró) tartozik a román államkincstárnak. Ennek több mint a fele az adótörlesztési késedelem miatt kiszabott büntetésből származik. Az uralkodó sajtóhivatala tiltakozik, és megindította a jogi eljárást a hírt nyilvánosságra hozó szervezetekkel szemben - derült ki a Mediafax jelentéséből.

Mihály 1927-1930-ban, majd 1940 szeptemberétől 1947 decemberéig volt hatalmon, amikor a kommunisták lemondásra kényszerítették. Ettől kezdve élete nagy részét száműzetésben töltötte, csak 1997 után engedélyezték hazatérését. Jelenleg Svájcban él, ahol súlyos rákbetegségben kezelik.

Személyi adóssággal 187 230 ezren tartoznak Romániában, összesen 535 millió euróval. A legnagyobb összeggel, 51,8 millió euróval Robert Negoita, Bukarest 3. számú kerületének polgármesteré tartozik. Ez több száz lakás eladása után be nem fizetett általános forgalmi adóból származik. Negoita vállalatai magánszemélyeknek értékesítettek lakásokat - írta a Romania Insider. A polgármester ellen ingatlanüzletei miatt már megindították a nyomozást.