A First Citizens Bank & Trust Company banki holding megvásárolja a csődbe ment Silicon Valley Bankot (SVB) annak összes betétjével és hitelével – jelentette be az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC).

Újabb kérője akadt a becsődölt banknak

A First Citizens épp az ajánlatot értékeli. Vasárnap kell döntést hozni. Bővebben>>>

Miután a Silicon Valley Bank csődje után a betétesek védelme érdekében létrehozták a Silicon Valley Bridge Bankot, annak 17 fiókja hétfőn már a First Citizens Bank & Trust Company tulajdonaként nyit ki.

A tranzakció magában foglalta a Silicon Valley Bridge Bank mintegy 72 milliárd dollárnyi eszközének a megvásárlását 16,5 milliárd dolláros kedvezménnyel

– közölte az FDIC.

Emellett közel 90 milliárd dollárnyi értékpapír és egyéb vagyon marad csődgondnokságban.

Nagyot bukott az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankja

Március 10-én, a csőd bejelentésekor az SVB körülbelül 167 milliárd dollár összvagyonnal és mintegy 119 milliárd dollárnyi betéttel rendelkezett.

Az FDIC becslése szerint az SVB csődjének költsége a betétbiztosítási alapja számára körülbelül 20 milliárd dollár, amit később értékesíthet.

Az SVB betétesek automatikusan a felvásárló bank betéteseivé váltak és a betéteket a biztosítási limit erejéig továbbra is az FDIC biztosítja.

Bankmentés az óceán két oldalán, csírájában fojtják el a pánikot

Az amerikai Silicon Valley Bank csütörtöki megrendülése óta felgyorsultak az események: a hétvégén az amerikai kormányzat lépett, hétfő reggel pedig Nagy-Britanniában született gyors döntés, hogy ne érje veszteség a betéteseket. Bővebben>>>

Idén március 10-én jelentették be a Silicon Valley Bank csődjét, amely az Egyesült Államok 16. legnagyobb, technológiai és kockázatitőke-cégeket kiszolgáló bankja volt. Ez volt a legnagyobb amerikai hitelintézeti csőd a 2008-as pénzügyi válság óta.

MNB: Nincs közvetlen hatással a hazai bankpiacra az SVB csődje

Nincs közvetlen hatással a két amerikai hitelintézet, a Silicon Valley és a Signature Bank tevékenységi engedélyének visszavonása a hazai bankpiacra, közölte a Magyar Nemzeti Bank a Napi.hu megkeresésére hétfőn délután. A jegybanknál hangsúlyozták: a hazai hitelintézetek egészséges hitelezési és mérlegadatokkal rendelkeznek. Bővebben>>>