Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Évről évre nő a külföldi lakosok száma Ausztriában. A legfrissebb adatok szerint míg 20 évvel ezelőtt a Bécsiek 17 százaléka, addig most csaknem 37 százalékuk nem Ausztriában született. A Kronen Zeitung osztrák lap szerint 2019-ben Bécs lakosságának közel fele migrációs háttérrel rendelkezett, amely majdnem kétszerese az osztrák átlagnak.

A város több mint 700 ezer bevándorlójának legnagyobb részét a szerbek adják - nagyjából 90 ezer fővel- majd a törökök, akik egy 66 ezres csoportot alkotnak. A harmadik legnépesebb tábort a németek, majd a lengyelek, a bosnyákok és a románok teszik ki.

A kerületeket összehasonlítva a lap kiemeli, a legtöbb külföldön született lakó a 15. kerületben (Rudolfsheim-Fünfhaus-ban) él, itt már majdnem a kerület fele külföldi, míg a legalacsonyabb arányban (26 százalék) a Hietzing és Liesing kerületben élnek. A 2019-es adatok szerint Bécsből több osztrák ment el, mint amennyi beköltözött, így az osztrák fővárosban tavalyelőtt 4400-zal kevesebb osztrák lakott.

A Kronen Zeitung kiemelte, a bécsi iskolákban tanulók több mint fele (52,5 százalék) nem német anyanyelvű, de van olyan kerület is, ahol ez az arány még magasabb.