A két cég érvelése szerint a partnerségben az UniCredit bankfiókhálózata és az Allianz biztosítási szakértelme ötvöződik. A bank közép-kelet-európai ügyfelei a fiókokban és a digitális platformokon könnyen hozzáférhetnek az Allianz biztosítási megoldásaihoz.

Úgy látják, hogy a régió meghatározó növekvő piacot jelent a biztosítási szektor számára, míg a penetráció jóval a nyugat-európai szint alatt van. Az együttműködésnek köszönhetően ez az értékesítési csatorna is javítani fogja a penetrációs mutatót a jövőben.

A Generali a csoportos hitelfedezeti biztosítások körében kizárólagos értékesítési partnerként nyújt majd szolgáltatást az UniCredit-ügyfeleknek Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában, Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában. Szerbiában az együttműködés az élet és nem-életbiztosítási termékekre is kiterjed. A banki lízingtermékekhez kapcsolt biztosítások körében a Generali kiemelt partnerként szolgál megoldásokkal a bank ügyfelei számára Csehországban, Bulgáriában, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában, Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel