A Hajrá Olaszország elsőként tette közzé a március 4-i parlamenti választásokra készült logóját, amely a szavazócédulákon fog szerepelni. A jelképen kék színű Forza Italia felirat olvasható, háttérben az olasz nemzeti színű zászlóval, alatta pedig a "Berlusconit elnöknek" felirat.

A Forza Italia, vagyis a Hajrá Olaszország elnevezést Silvio Berlusconi adta pártjának még 1994-es politikai színrelépése idején, és a mostani logó is majdnem teljesen a huszonnégy évvel ezelőtti szimbólumot idézi - írta a site.

A Silvio Berlusconi vezette FI a Matteo Salvini vezette Északi Ligával és a szintén jobboldali, Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) formációval kötött választási koalíciót. A szövetséghez több kisebb jobbközép párt alkotta csoport is csatlakozott.

Ezt hivatalosan vasárnap jelentették be Silvio Berlusconi, Matteo Salvini és Giorgia Meloni találkozóját követően, amelyet a Milánó közeli Arcoréban, Silvio Berlusconi villájában tartottak. Sajtóértesülések szerint a négyórás megbeszélésen szó volt a képviselőjelöltek kiválasztásáról, valamint a koalíció programjáról. Egyeztettek a tavaszi parlamenti választásokkal egy időben tartandó lombardiai tartományi választásokon indítandó jobbközép jelöltek személyéről is.

A friss előrejelzések szerint a Silvio Berlusconival ismét egységbe forrott olasz jobbközép népszerűsége megközelíti a negyven százalékot.