Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ukrán tárgyalócsoport egyik tagja, David Arakhamia a Facebookon közölte, hogy az Ukrajna és Oroszország közötti személyes tárgyalások következő fordulójára március 28-30-án Törökországban kerül sor, erről a mai, online tárgyaláson állapodtak meg - írja a The Guardian.

Oroszország főtárgyalója, Vlagyimir Medinszkij elmondta, a felek megállapodtak abban, hogy március 29-30-án tartják a személyes tárgyalásokat, miután a legutóbbi forduló videokapcsolaton keresztül zajlott. 

Oroszországnak és Ukrajnának nem sikerült áttörést elérnie az előző, március 10-én a törökországi Antalyában tartott magas szintű tárgyaláson azóta, hogy Moszkva február végén megkezdte ukrajnai invázióját - írta az AFP. A két fél rendszeresen folytatott megbeszéléseket videokonferencián keresztül, de kevés reményt fűztek az áttöréshez, nehezen ment a tárgyalás.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a héten azt mondta, hogy Oroszország és Ukrajna a jelek szerint a hat tárgyalási pontból négyben megegyezésre jutott, hogy Ukrajna ne legyen NATO-tag, az orosz nyelv használata ismét legyen hivatalos, továbbá a leszerelésről és a biztonsági garanciákról.

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter azonban pénteken azt mondta, hogy a kulcsfontosságú pontokban "nincs konszenzus" Oroszországgal.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.