Lehetetlen a Török Áramlat gázvezeték megépítése Szerbia területén keresztül, és ebből az irányból nem fogunk gázt vásárolni - nyilatkozta Tomiszlav Nikolics szerb elnök az RBK hírportál szerint, amit a varsói Rzeczpospolita idézett.

Az államfő kijelentette: a szerbek elégedetlenek azzal, hogy az oroszok lemondtak a Déli Áramlat gázvezeték építéséről, ami nagy problémát jelent Szerbiának.

A belgrádi B92 rádió és televízió sietve közölte Nikolics kabinetjének cáfolatát, amely szerint az államfő szavait kiragadták összefüggéseiből és pontatlanul idézték. Az elnök nemhogy azt mondta volna, hogy a Török Áramlat nem haladhat át szerb területen, hanem ellenkezőleg: hangsúlyozta, hogy a vezeték biztosíthatja az ország energiaellátásának stabilitását. Csak arra mutatott rá, hogy ennek költsége magasabb lesz, mint a Déli Áramlaté lett volna, és kevesebb nyereséget hoz az országnak.

Az ügyről a TASZSZ is beszámolt, egy időben a hírrel, hogy Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója bejelentette: megkezdték a Török Áramlat tenger alatti szakaszának építését.