Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Augustus Benton (Ben) Chafin Jr. szenátor, Russell megye szülötte, 2021. január 1-jén elhunyt a Covid-19 szövődményei miatt Délnyugat-Virginiában " - áll hivatala közleményben a CNN szerint.

A republikánus törvényhozó családja köszönetet mondott a Richmond VCU Egészségügyi Központnak, hogy megpróbálták megmenteni Chafint, aki korábban ügyvéd volt, majd 2013-ban Virginia 38. kerületében választották meg képviselőnek, utána 2014-ben szerzett szenátusi széket. Legutóbb 2019-ben fölényes győzelemmel választották újra.

A szenátor irodája gyászjelentésében kiemelte, hogy a fegyvertartást lehetővé tevő második alkotmánykiegészítés híve volt a most elhunyt politikus. Programjában mindig erős szerep jutott az alacsony keresetűek helyzetének javításának, valamint az egészségügy fejlesztésének.

Chafin tiszteletére Ralph Northam demokrata kormányzó megparancsolta, hogy eresszék félárbócra az állam zászlóját a helyi képviselőház tetején, amíg a szenátort eltemetik.

"Benet törvényhozóként, ügyvédként, bankárként és marhatenyésztőként is ismertem, ugyanúgy művelte a földjét, mint tette azt családja generációkon át" - írta Northam közleményében. "Szeretett a szabadban lenni, de még jobban szerette szolgálni az embereket. Keményen dolgozott azért, hogy munkahelyeket és befektetéseket hozzon körzetébe, és mindig hálás leszek azért a bátor kiállásáért és támogató szavazatáért, hogy kibővítette az egészségügyi ellátást azok számára, akiknek szüksége volt rá" - írták róla.

A politikus 60 éves volt.

Január 3-án alakul meg az új szenátus, ahol 49-49 mandátuma van egyelőre a Demokrata és Republikánus Pártoknak, kettő georgiai helyen lesz újraválasztás, valamint Virginiában is időközi választást kell így kiírni.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport