Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt heti bejelentése óta egyre nagyobb a káosz az ország határain, mert a hadköteles férfiak tízezrei igyekeznek elhagyni az országot, mielőtt behívót kapnának az ukrajnai háborúban egyre nehezebben teljesítő orosz hadseregbe - derül ki a Guardian tudósításából.

A rendeletet az orosz-barát szakadár Észak-Oszétia kormányzója, Szergej Menyajlo írta alá. Az elmúlt két napban több mint húszezren keltek át az apró Verhnyij Lars ellenőrzőpontnál, ilyen számok mellett pedig képtelenek garantálni a rendet és a biztonságot.

Menyajlo a Telegrammon részletezte a rendeletet: minden átkelésre készülő hadköteles orosz férfinak átnyújtanak egy behívó levelet és közlik velük, hogy az orosz törvények szerint milyen következmények várnak rájuk, ha ki akarnak bújni a katonai szolgálat alól.

Háborús népvándorlás

A határátkelőn hatalmas sor áll a hétvége óta, ahogy azt tegnap a Napi.hu is megírta, kedden egy legalább 20 kilométeres kocsisor torlódott fel a háborút követő Maxar műholdfelvételei szerint is, és az orosz kémelhárítás (FSSB) egy páncélozott személyszállító járművet is küldött a helyszínre, hogy megakadályozza, az esetlegesen bandába szerveződők áttörését.

Mindeközben néhány tucatnyi helyi tüntető molinókkal várja az országukba érkező orosz polgárokat, a háborúhoz való hozzáállásukat firtatva. Tábláikon többek között az a szöveg olvasható, hogy 

a felmérések szerint a legtöbben támogatjátok a háborút. Akkor most minek léptek le?