Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-koreai betegségmegelőző központ szerint a 73 éves nő február 22-én gyógyultan hagyta el a karantént, és csütörtökön jelentkeztek nála újra a betegség tünetei - írja az MTI híre nyomán az Index.hu.

Kínán kívül ilyen újrafertőzéses esetből eddig csak egyet regisztráltak, Japánban, ahol egy oszakai idegenvezető volt a kétszeres áldozat.

Ha valaki másodszor is meg tudja kapni a vírust rövid időn belül, az arra utal, hogy a szervezetben nem alakul ki természetes immunitás a vírusra a fertőzés után, ahogy például az influenza egyes törzseire (amivel persze az influenzavírus rengeteg variációja miatt nem vagyunk nagyon kisegítve). Ez nagyban megnehezíti a járvány kezelését, illetve a védőoltás kifejlesztését is. Ahhoz azonban még kevés ilyen eset történt, hogy ezt biztonságosan ki lehessen jelenteni.

Az is elképzelhető, hogy a betegség egyes esetekben két fázisban zajlik le, az első fázis végén a tünetek megszűnnek, úgy tűnik, mintha meggyógyult volna a beteg, mielőtt a második, súlyosabb fázisba zuhan.

Ez történt Kínában

Ismét emelkedett a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek napi száma Kínában pénteken: míg csütörtökön 318 új esetet jelentettek, addig pénteken 427-et - adta hírül a kínai egészségügyi hatóság.

Csütörtökön még javulni tűnt a helyzet, mivel szerdához képest több mint százzal csökkent az újabb, bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma, ám pénteken - szintén - bő százzal nőtt. Ezzel a megerősített esetek száma 79 ezer 251-re emelkedett.