Sztálin témaköre köré építette shawarma büféjének imázsát egy moszkvai vállalkozó, ám úgy tűnik, túllőtt a célon - derül ki a Moscow Times tudósításából. Nem sokkal azt követően, hogy a provokatív, egyebek mellett a diktátor képét a logójában használó üzlet megnyílt, óriási felháborodást keltett, és a környékbeliek feljelentették a tulajdonost, Szanyiszlav Voltmant a rendőrségnél.

A hatóság először arra kényszerítette, hogy levegye a Szálint ábrázoló reklámot a büfé elől. Arra hivatkoztak, hogy óriási nyomás nehezedett rájuk az önkormányzat részéről. A lakosság egy része egyenesen be akarja tiltatni a Stalin Donert. Korábban az állami média arról számolt be, hogy Voltmant bevitték az őrszobára, hogy elbeszélgessenek vele.

Az étkezőtulajdonos szerint semmilyen illegális cselekedetet nem követett el. Ez igaz is lehet, de büféjében a felszolgálók a szovjet titkosszolgálat egyenruháját hordják (emiatt ketten közülük fel is mondtak), az ételeket pedig Sztálin mellett az őt követő szovjet vezetőről, Nyikita Hruscsovról, illetve a Sztálin éra véres kezű titkosszolgálati főnökéről, Lavrentyij Berijáról nevezték el.

Konzervatív becslések szerint 700 ezer szovjet állampolgárt öltek meg az 1937-1939-es nagy terrorhullám idején és milliókat csuktak börtönbe vagy küldtek a szibériai gulag munkatáborokba, ami majdnem felért egy halálos ítélettel. A Szovjetunió összeomlása után azonban olyan erősen elkezdték polírozni Sztálin imázsát, hogy ma már az oroszok 70 százaléka úgy véli, nagy vezető volt, aki megnyerte a második világháborút.