Az iskolai szünettel együtt hamarosan kezdetét veszi az útfelújítások időszaka az osztrák fővárosban. Idén összesen 12 718 helyen számíthatnak karbantartási vagy építési munkákra az autósok, kisebb-nagyobb közlekedési fennakadást azonban mindössze 403 okozhat. Mivel az időpontokat és helyszíneket napra pontosan az állami autópálya-kezelő, az Asfinag útépítéseihez igazították, az idei szezon tulajdonképpen visszafogott lesz - közölte az Eurocomm-PR GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete.

Ötven helyen csak ősszel kezdik meg a munkákat, és csak három nagyobb villamossín- illetve útfelújítási projekt lesz Bécsben. Ezek a Währinger Srasse/Spitalgasse és a Triester Strasse/Wienerbergerstrasse kereszteződéseket, valamint a Wattgassét érintik. A vízvezeték-hálózat felújítását idén a Neubaugürtel külső szakaszán végzik el, a Getreidemarktnál pedig megépül a tervezett kerékpárút.

A Hauptbahnhof környékén és a Sonnwendviertelben természetesen továbbra is sokszor és sok helyen kerülgethetnek különböző munkagépeket az autósok, cserébe viszont megújul a Südtirolerplatz parkja és zöldterületei.

Az osztrák főváros idén összesen 140 millió eurót (mintegy 43 milliárd forintot) fordít a közútjai karbantartására, a tavaly bemutatott okostelefonos alkalmazást, a Baustellen Wien App-et pedig továbbfejlesztették. Az ingyenes alkalmazás nemcsak az aktuális útfelújításokat mutatja meg, de értesítést küld az aktuális korlátozásokról, terelésekről, a kíváncsiak pedig webkamerák segítségével nézhetik meg, hogy mi a helyzet egy-egy nagyobb útfelújítási projekt környékén.

Akik kocsi helyett inkább a tömegközlekedést választják, jó, ha tudják, hogy szeptember elejéig Siebenhirten irányában nem áll meg az U6-os metró a Währinger Strasse megállóban. Floridsdorf irányába továbbra is használható a peron, május 9-től viszont két ideiglenes lépcsőn közelíthető csak meg. A lift viszont továbbra is üzemel, így biztosított az akadálymentesség - írta közleményében a kommunikációs cég.