Biden elmondta elmondta, hogy a finanszírozás segít a szövetséges partnerek segélyszállítmányait eljuttatni Ukrajnába. Azt mondta, hogy szerdán bővebben is foglalkozni fog azzal, hogy az Egyesült Államok hogyan segíti Ukrajnát - írja a Wall Street Journal

"Képesek leszünk gyorsan fokozni a válaszlépéseinket, és segíteni fogunk enyhíteni a szenvedést, amelyet Putyin háborúja okoz az ukrán népnek és a régiónak" - mondta Biden a támogatási csomagról.

A Kijevnek és a szövetségeseknek nyújtott támogatás mellett a törvényjavaslat elegendő pénzt biztosít a szövetségi kiadások fedezésére a költségvetési év szeptember 30-i végéig, miután a kongresszus az elmúlt hónapokban több átmeneti tervet is elfogadott. A törvényhozóknak még idén, a félidős választások közeledtével újabb finanszírozási törvényt kell elfogadniuk.

A finanszírozási jogszabály nem tartalmazott 15,6 milliárd dollárt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére, pedig szerepelt az eredeti tervezetben, de a kongresszusban nem sikerült konszenzusra jutni róla a Demokrata és Republikánus Pártoknak. A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy a fertőzések megfékezésére és kezelésére tett erőfeszítései nehézségekbe ütköznek, ha a Kongresszus nem hagy jóvá több támogatást - összegezte a CNBC a helyzetet.

Biden a rendelet aláírásakor elmondta, hogy a kormányzat szakértőket küldött Lengyelországba és más, Ukrajnával szomszédos országokba, hogy felmérjék, hogyan lehetne a legjobban segíteni az erőszak elől menekülő menekülteknek.

"Rendkívül nehéz ellátást szerezni Ukrajnában, miközben az orosz támadás folytatódik" - mondta. "De sikerül rendszeresen ellátmányt juttatnunk Ukrajnába, hála a sok fronton dolgozó bátor munkásnak, akik még mindig a helyükön vannak".

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.