A felmérések szerint az úgynevezett csatatérállamokban - kivéve Ohiót - Biden vezet. A közvélemény-kutatások - mintától függően - 4 és 12 százalék közé teszik a különbséget a két jelölt között.

Ha lesz jelölti vita, abból viszont a jelenlegi elnök jöhet ki győztesen, ami befolyásolhatja a végeredményt is. Biden kampányfőnöke nem véletlenül érvel amellett - a koronavírus-járványra hivatkozva -, hogy ne tartsák meg a vitát - vélekedett Magyarics. Más szakértők szerint viszont éppenhogy Trumpnak nem áll érdekében a vita, mivel a mérsékelt demokrata politikus szimpatikusabb lehet a választóknak a jelenlegi felfokozott közhangulatban, amikor mindennaposak a tüntetések az országban és az amerikaiak túlnyomó többsége szerint sem kezeli jól a jelenlegi adminisztráció a koronavírus-járványt.

A műsorban szó esett arról is, hogy a járvány miatt a demokraták levélszavazást szeretnének a novemberi választáson. Ezt azonban - magyarázta Magyarics Tamás - a központi kormányzat nem rendelheti el, csak az egyes államok.

A szakértővel szemben az amerikai közvélemény-kutatások összesítése alapján Donald Trump elnöknek az újrázásra jelenleg 9 százalék esélye van. Az Economist által készített eredményelőrejelző szerint jelenleg a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Joe Biden 347 elektort szerezhet az 538-ból, a győzelemhez pedig 270 elektor kell. Az egyik legtöbb elektort érő Florida még bizonytalan, de ha az innen delegált 29 szavazatot is behúzná Trump, akkor is 290 szavazattal nyerne a Demokrata Párt jelöltje.