Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A prágai ügyészség hétfőn bejelentett lépésére hetekkel azután került sor, hogy a cseh parlament alsóházának képviselői március 3-án megállapodtak Babis mentelmi jogának felfüggesztéséről a kétmillió dolláros csalásban való állítólagos részvétele miatt.

Az a határozat tette lehetővé az ügyészeknek a vizsgálat befejezését és a vádemelést Babis ellen, amelyet a rendőrség nyomozói többször is javasoltak - olvasható a portálon.

Babis , a populista milliárdos tagadja a jogsértéseket, és többször is azt mondta, hogy az ellene felhozott vádak politikailag motiváltak. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

A vádak egy olyan farmot érintenek, amely uniós támogatásban részesült, miután tulajdonjogát Babis mintegy 250 cégből álló Agrofert konszernjétől Babiš családtagjaira ruházták át. Később az Agrofert ismét birtokba vette a gazdaságot. A támogatásokat közép- és kisvállalkozásoknak szánták, az Agrofert nem lett volna jogosult rájuk.

A törvényhozók korábban kétszer is felfüggesztették Babis mentelmi jogát a 2007-ig visszanyúló ügyben. Az ügyészeknek az októberi parlamenti választást követően újra fel kellett erre kérniük a parlamentet.