Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elsősorban a kereslet bővülésének jelentős mérséklődésére, és az idén először csökkenő új hazai megrendelések miatt októberben zsugorodott az orosz szolgáltatóipar teljesítménye. A londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy az októberi orosz szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 48,8 pontra süllyedt a szeptemberi 50,5 pontról.

Októberben minimálisan nőttek a külföldi megrendelések, jelentősen emelkedtek a kiadások és csökkent a foglalkoztatottsági hajlandóság az ágazatban. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését jelenti.

A mutató tavalyi mélypontja áprilisban volt 12,2 ponton, a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott intézkedések nyomán. Az index 2016 óta rendre a vízválasztónak számító 50 pont fölött mozgott tavaly márciusig.

Az idén októberben az orosz szolgáltatóipari és a korábban ismertetett feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexből képzett kompozit mutató 49,5 pontra gyengült a szeptemberi 50,5 pontról. A kompozit mutató januárban került először 50 pont fölé tavaly szeptember óta, és idén augusztusban süllyedt először 50 pont alá.