A jelentés a korábbiaknál valamelyest optimistább hangvételt ütött meg a gazdasági állapotának ábrázolásában, hangsúlyozva, hogy a feldolgozóipar teljesítménye "a körzetek többségében növekedett", bár az utóbbi napokban a szektor teljesítményének gyengülésére következtetni engedő adatok is napvilágot láttak.

A feldolgozóipar termékei iránt elsősorban a fellendülésnek indult lakásépítő ágazat támaszt keresletet, de egyes körzetekben a Fed területileg illetékes részlegei az autóipart és az energiaipart is jelentős keresletet támasztó tényezőként jelölték meg.

A helyzetjelentés a lakás- és kereskedelmi célú ingatlanberuházások "mérsékelt és erős" növekedéséről számolt be országszerte, egyes esetekben már beszállítói fennakadásokkal. A lakásárak pedig "szinte mindenhol" emelkedtek.

A Bézs könyv külön kiemelte a hadiipar csökkenő keresletét, és rámutatott, hogy az egyik hadiipari vállalat kifejezetten a költségvetési kiadáscsökkentést jelölte meg ennek okaként.

A foglalkoztatási helyzet "mérsékelt ütemben" javul a Fed megítélése szerint, de egyes ágazatokban, például a lakásépítő és az olajfúró iparban már munkaerő felvételi gondok is jelentkeztek.

A Fed a foglalkoztatási helyzet alakulását tekinti az egyik legfontosabb kritériumnak gazdasági ösztönző célú mennyiségi monetáris lazító programja sorsáról hozott döntéseiben.

A FOMC legközelebb június 18-19-én tart monetáris politikai döntéshozó ülést. A Fed illetékesei az utóbbi napokban, hetekben számos utalást tettek a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási program volumenének esetleges csökkentésére a közeljövőben.