Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaknem két napig hallgatott, miután a szavazáson legyőzte a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt elnök, de Jair Bolsonaro november 2-án végül elismerte, hogy elveszítette a választást. Lula több mint 2 millió szavazattal kapott többet, mint az eddigi elnök.

Most viszont hetekkel később Jair Bolsonaro hivatalban lévő brazil elnök panaszt nyújtott be a választási ügyekben illetékes bíróságon az elnökválasztási eredmények "rendkívüli ellenőrzését" szorgalmazva - jelentette kedden CNN Brasil helyi hírtelevízió.

Az indítvány súlyos, helyrehozhatatlan szabálytalanságokat említ az elektronikus szavazógépekkel kapcsolatban, amelyek hatással lehettek a végkimenetelre, vagyis, hogy a választást a hivatalban lévő elnök baloldali kihívója Luiz Inácio Lula da Silva korábbi elnök nyerte meg – ismertette a CNN Brasil az MTI szerint.

A brazil szövetségi választási bíróság (TSE) egyelőre nem válaszolt megkeresésekre az ügyben.

Mindazonáltal a TSE korábban már megerősítette Lula győzelmét, s azt már számos vezető brazil politikus, valamint Brazília nemzetközi szövetségesei, köztük az Egyesült Államok is elismerte.