Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Boris Johnsont, aki szeptember 5-éig még az Egyesült Királyság miniszterelnöke, minden fontos kérdésről tájékoztatták kollégái, amíg szabadságát töltötte és augusztus végére, azaz az ügyek átadás-átvétele előtt idejében visszatért Londonba – idézte a kormány sajtóosztályának tájékoztatását a BBC. Az ügy előzménye, hogy a kormányfőt heves bírálatok érték azért, mert augusztus első felében szabadságot vett ki.

Kritikusai azt kérdezték, hogy amikor a megélhetési válsággal küszködő briteknek nincs pénzük vakációra, akkor miért nem ért rá néhány hetet várni az utazással, hiszen egy jó utószezoni kiruccanást szeptemberben, a miniszterelnöki tisztség átadása után kényelmesen összehozhatott volna. Eközben a kormányfő kiköltöztetése megkezdődött a Downing Street 10.-ből, legalábbis megjelent egy bútorszállító autó, amelyben elviszik a cókmókját, mielőtt az új lakó, Liz Truss külügyminiszter vagy Rishi Sunak volt pénzügyminiszter beköltözik.

Kifigyelték Görögországban

A napokban arról érkeztek hírek, hogy Johnsont Görögországban látták vásárlás közben feleségével, Carrie-vel egy Nea Makriban lévő szupermarketben Athéntól keletre. A kormányszóvivő annyit elárult a vakációról, hogy azt a miniszterelnök saját zsebéből fizette. Amellett, hogy minden fontos ügyről tájékoztatást kapott, Dominic Raab miniszterelnök-helyettes készen állt, hogy konzultáljon vele a teendőkről, de ilyen megbeszélést nem tartottak.

Mindennél érdekesebb, mert a jövőre vonatkozó információt tartalmaz, hogy Johnson egy vidéki látogatásán augusztus utolsó napjaiban nem volt hajlandó válaszolni arra kérdésre, tervezi-e visszatérését a politika élvonalába. A széles sávú internet jobban érdekli az embereket, mint egyik vagy másik politikus sorsa – terelte el a választ. A többször megismételt kérdésre csak annyit tett hozzá, hogy legalábbis „ma” jobban érdekli őket ez a kérdés.