Amennyiben igaz az, hogy az ügyészség elutasította a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) áramszolgáltató vállalat volt megbízott vezérigazgatója, Milorad Grčić ellen tett bűnvádi feljelentést, az nagyon rossz üzenet a közvállalatok igazgatóinak, akiket nem lehet felelősségre vonni a munkájukért – jelentette ki Zorana Mihajlović bányászati és energetikai miniszter a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint.

A minisztérium három feljelentést is tett Grčić ellen: egyet azért, mert törvénytelenül volt az EPS megbízott igazgatója, egyet azért, mert a hazugságaival pánikot keltett és 60 millió dináros költségvetési kárt okozott, egyet pedig a decemberben történtek miatt, amikor veszélybe sodorta a nemzetbiztonságot is.

Csak egy kis vezérigazgatócska

„Tegnap írásban fordultunk az ügyészséghez, mert nincs rendjén, hogy az újságokból értesülünk arról, hogy elutasították a feljelentésünket. Ha igaz az, hogy Grčić vezérigazgatóként nem kellett, hogy tudjon a vállalatban történtekről, akkor meg kell szüntetni ezt a funkciót, amely semmilyen felelősséggel nem jár ” – mondta Mihajlović.

Az indoklás szerint azért utasították el a minisztérium Milorad Grčić ellen tett feljelentését, mert nincs elegendő bizonyíték arra, hogy Grčić a „tettestársa” lett volna az ugyancsak feljelentett további négy alkalmazottnak. Ő „csak” vezérigazgató volt. A Szerbiai Villanygazdaság négy alkalmazottja elleni eljárás folyamatban van.